Purmerend op zijn best

Buurtbewoners helpen elkaar in deze moeilijke tijd

Waar kunt u uw hulp nog meer aanbieden

Zeker in deze tijden hebben verschillende zorginstellingen hulp nodig van vrijwilligers. Maar ook andere instanties organiseren hulp.

Rode Kruis Zaanstreek-Waterland (Ready2Helper)

Wil jij helpen? Wordt Ready2Helper!

Nu het coronavirus COVID-19 zich ook in ons land heeft verspreid, mobiliseert het Rode Kruis haar netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help. Dat netwerk, bestaande uit ruim 40.000 mensen, is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze. In heel Nederland komen zij in actie om de meest kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus.

Ze verspreiden flyers op een aantal zichtbare plekken bij jou in de buurt, bieden aan boodschappen te doen en checken of je oude buurman nog genoeg medicijnen in huis heeft.

Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu extra hulp nodig. Wil jij ook helpen?

Zilverlijn (Belservice)

Vindt u het leuk om regelmatig een praatje te maken aan de telefoon? Meld u aan voor de Zilverlijn, de gratis belservice voor ouderen van het Nationaal Ouderenfonds.

Hoe werkt het?
De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen. Als u zich aanmeldt wordt u regelmatig gebeld door onze professionele vrijwilligers. Zij bieden u een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Precies waar u behoefte aan heeft.

U kiest zelf op welk dagdeel u gebeld wilt worden, in de ochtend of de middag. Een telefoontje duurt ongeveer 20 minuten. Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk. U kunt zich aanmelden voor de Zilverlijn door onderstaand formulier in te vullen, of te bellen naar 088 344 2000. U wordt vervolgens binnen 14 dagen teruggebeld.

Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk en is deelname aan de Zilverlijn volledig kosteloos en vrijblijvend.

Wilt u zich aanmelden?
Neem contact met ons op via 088 344 2000 of ga naar de website.

Dijklander Ziekenhuis (Zorgprofessional)

Ben je zorgprofessional en wil je het Dijklander Ziekenhuis helpen in de strijd tegen corona?

- Wij zoeken medewerkers die in ieder geval BIG geregistreerd zijn of een BIG registratie hebben tot 1 januari 2018;
- Verpleegkundigen, medisch specialisten en co-assistenten vanaf hun 2e jaar;
- Medewerkers met een afgeronde zorgopleiding;
- Medewerkers met een specialisatie of aantekening in de zorg.

Vooral op de spoedeisende hulp, ic en de longafdeling is de nood erg hoog naar verpleegkundigen en doktersassistentes.

Interesse?
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen. Voeg je cv bij deze mail en geef in de mail alvast zoveel mogelijk antwoord op bovenstaande vragen.

ANWB (ANWB AutoMaatje)

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.

Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Doordat de ANWB al haar kennis, software, begeleiding, training en materiaal gratis beschikbaar stelt, kunnen gemeenten snel en zonder grote investeringen deze vervoerservice opzetten. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat de ANWB deze vervoerservice heeft opgezet. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk.

Zilverlijn (Zilverlijnvrijwilliger)

Vrijwilliger Zilverlijn

Wat doet een Zilverlijnvrijwilliger?
Als vrijwilliger bij de Zilverlijn bel jij op regelmatige basis, vanuit huis, met ouderen die behoefte hebben aan meer contact. Je biedt een luisterend oor, een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Net waar behoefte aan is!

In 2019 gaf van de ouderen aan zich minder eenzaam te voelen door hun telefoontje voor de Zilverlijn. Met jouw telefoontjes lever jij dus een belangrijke bijdrage in het verminderen van eenzaamheid onder ouderen.

Wat is de Zilverlijn?
De Zilverlijn is een anonieme beldienst voor ouderen. Behalve de naam, geboortedatum en woonplaats van de ouderen, ontvang jij geen contactgegevens van ouderen en zij niet van jou. Bij de Zilverlijn spreek je iedere keer een andere oudere. Sommige kom je nog wel eens tegen, andere weer niet. Door middel van notities van vorige telefoongesprekken ben je op de hoogte van wat de ouderen bezig houdt, waardoor er altijd weer een opening is voor een gesprek.

De belkosten die gemaakt worden, zijn voor de rekening van het Ouderenfonds.

Dus wil jij ook boeiende gesprekken met ouderen? Meld je aan voor de Zilverlijn. Wij laten je zien hoe het werkt en brengen je met de juiste ouderen in contact.

Voedselbank Purmerend (Vrijwilligers)

Wil jij samen met ruim 40 vrijwilligers het verschil maken voor je medemens? Zoek je leuk, zinvol én dankbaar werk? Kom dan werken bij Voedselbank Purmerend! We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen wekelijks zo’n 135 gezinnen te voorzien van een voedselpakket.

Als vrijwilliger bij de Voedselbank draag je letterlijk een steentje bij aan de maatschappij. Je ontmoet veel verschillende mensen. Je kunt je talenten volop inzetten en nieuweken nog verschillende e ideeën of initiatieven waarderen we enorm. Je weet waar je het voor doet en dat geeft voldoening. Meestal kost het je maar een paar uurtjes per week. Bovendien kom je terecht in een divers team met gezellige mensen.

Wij zoeken nog verschillende vrijwilligers.