Corona legt ook Purmerend plat: wat nu?

De nieuwsberichten op de radio en televisie, en ook in de nieuwsbladen vliegen je om de oren. Thuiswerken, veel je handen wassen, geen grote groepen opzoeken, ook Purmerend past zich aan. Zeker met het dringend advies om bezoek aan kwetsbare personen te beperken zal u niet zijn ontgaan. En alhoewel u uiteraard uw dagelijkse gang van zaken aanpast, stelt u zich ongetwijfeld wel de vraag: 'wat kan er nu nog wel?'
De RIVM heeft een prachtige kreet: De zorg voor morgen begint vandaag. En zo is het.

Wat kunnen we nog doen voor deze mensen die onze hulp nodig hebben:

√ Uiteraard kunnen we momenteel niet ingaan op niet-urgente vragen als klus- en gezelschapsvragen. Dat komt wel weer.

√ We kunnen wel boodschappen voor iemand doen of wat gezellige telefoontjes naar de thuiszittende kwetsbare mensen in Purmerend plegen.

√ Maar hoe kom je met elkaar in contact?

Ik wil hulp
Heeft u hulp nodig? Ook bij u in de buurt wonen mensen die u graag helpen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een klusje in huis of in de tuin, vervoer met begeleiding, maar ook om het doen van een boodschap, begeleiding naar de dokter, gewoon een kopje koffie drinken, het maken van een wandeling of iets anders waar u een goede buur voor zou willen vragen. Alles natuurlijk binnen de gestelde regels van het RIVM.

U kunt een hulpvraag het beste indienen via de website.

Hoe werkt het?

√ U meldt een vraag aan via het websiteformulier.

√ In overleg met u bepalen we of uw vraag bij LaatMeHelpen past.

√ We gaan op zoek naar een goede buur die u wil helpen. We streven ernaar om zo spoedig mogelijk een goede buur voor u te vinden. Soms lukt dit niet. We houden u op de hoogte.

√ Als we een wat we noemen, een PurmerHelper, hebben gevonden, bellen we u om de naam van deze PurmerHelper door te geven. Deze PurmerHelper belt vervolgens zelf om een afspraak met u te maken.

√ Mocht er ergens iets fout gaan, laat het ons per email weten.

√ U kunt ook voor iemand anders een hulpvraag indienen.

De PurmerHelpers van LaatMeHelpen

Een PurmerHelper is een vrijwillige buurtbewoner die zich bij ons heeft aangemeld en een telefonisch kennismakingsgesprek met ons gehad heeft. De PurmerHelper vertelt ons waarbij zij of hij kan en wil helpen en waar hij of zij goed in is. Het is geen getrainde vrijwilliger, maar gewoon een buurvrouw of buurman die graag wil helpen.

Verder is het volgende belangrijk om te weten dat een PurmerHelper:

√ kan helpen bij een klusje, afspraak, uitje of bezoekje dat maximaal een paar uur duurt.

√ er speciaal is voor mensen die niemand hebben in hun omgeving die ze hiermee kunnen helpen en geen geld hebben om een professional te betalen.

√ die deze hulp biedt, dit gratis doet. Mocht er materiaal nodig zijn of er andere onkosten gemaakt worden, dan maakt u vooraf afspraken hierover en betaalt diegene die de hulp krijgt deze kosten aan de PurmerHelper. Voor vervoer met eigen auto komt ongeveer neer op 30 cent per gereden kilometer contant direct aan de PurmerHelper betaald die u rijdt.

√ Voor meer informatie over het coronavirus en de maatregelen bezoek www.rivm.nl of bel het landelijke nummer voor vragen over het coronavirus 0800 1351.