Corona legt ook Purmerend plat:
wordt PurmerHelper!!

De nieuwsberichten op de radio en televisie, en ook in de nieuwsbladen vliegen je om de oren. Thuiswerken, veel je handen wassen, geen grote groepen opzoeken, ook Purmerend past zich aan. Zeker met het dringend advies om bezoek aan kwetsbare personen te beperken zal u niet zijn ontgaan. En alhoewel u uiteraard uw dagelijkse gang van zaken aanpast, stelt u zich ongetwijfeld wel de vraag: 'wat kan er nu nog wel?'
We noemen deze onbaatzuchtige mensen die hulp aanbieden: PurmerHelpers.

We passen ons allemaal aan:

√ Niet-urgente klus- en gezelschapsvragen worden voorlopig even in de ijskast gezet.

√ We doen nog wel wat boodschappen voor iemand of plegen wat gezellige telefoontjes naar de thuiszittende kwetsbare mensen in Purmerend.

√ Maar hoe kom je met elkaar in contact?

U kunt uzelf registreren op de website als u wilt helpen.

Hoe werkt het?

√ U meldt uzelf aan via het websiteformulier en wordt PurmerHelper.

√ In overleg met u bepalen we of u bij LaatMeHelpen kunnen 'matchen' met iemand die hulp nodig heeft.

√ Als we een match hebben hebben gevonden, bellen of mailen we u om u de naam en gegevens van degene die hulp nodig heeft door te geven. De PurmerHelper belt vervolgens zelf om een afspraak te maken.

√ Mocht er problemen zijn, laat het ons per email weten.

√ Mochten we u, als PurmerHelper, niet kunnen helpen bij uw vraag, dan doen we ons best om u door te verwijzen naar een andere organisatie of met u mee te zoeken naar een andere oplossing.De PurmerHelpers van LaatMeHelpen

Een PurmerHelper is een vrijwillige buurtbewoner die zich bij ons heeft aangemeld en een telefonisch kennismakingsgesprek met ons gehad heeft. De PurmerHelper vertelt ons waarbij zij of hij kan en wil helpen en waar hij of zij goed in is. Het is geen getrainde vrijwilliger, maar gewoon een buurvrouw of buurman die graag wil helpen.

Verder is het volgende belangrijk om te weten dat een PurmerHelper:

√ kan helpen bij een klusje, afspraak, uitje of bezoekje dat maximaal een paar uur duurt.

√ er speciaal is voor mensen die niemand hebben in hun omgeving die ze hiermee kunnen helpen en geen geld hebben om een professional te betalen.

√ die deze hulp biedt, dit gratis doet. Mocht er materiaal nodig zijn of er andere onkosten gemaakt worden, dan maakt u vooraf afspraken hierover en betaalt diegene die de hulp krijgt deze kosten aan de PurmerHelper. Voor vervoer met eigen auto komt ongeveer neer op 30 cent per gereden kilometer contant direct aan de PurmerHelper betaald die u rijdt.

√ Voor meer informatie over het coronavirus en de maatregelen bezoek www.rivm.nl of bel het landelijke nummer voor vragen over het coronavirus 0800 1351.